Svet
24 ogledov

V Egiptu že pospravili

Izliv naj bi onesnažil 160 kilometrov plaž, ki pa so po poročilih že očiščene. N Žurnal24 main
Izliv pri Hurgadi. Plaže so odprte, posledice odpravljene, pritožb ni bilo. Tako pravijo na naših agencijah.
160 kilometrov plaž naj bi pred dobrima dvema tednoma onesnažil izliv z naftne ploščadi v Rdečem morju.

Egipt. “Le pri enem  od hotelov v Hurgadi so bili nekaj dni manjši madeži, ki pa so jih do zdaj že počistili,” so nam povedali pri eni od slovenskih agencij. “Stanje je zdaj povsem normalno, sledi ni več, vse plaže so odprte,” smo še izvedeli.

V drugi polovici junija se je ob obali Rdečega morja v bližini priljubljenega egiptovskega letovišča Hurgada izlila nafta. O različnih poročilih o posledicah nesreče nas je obvestil bralec, ki je zasledil, da so zaradi onesnaženja plaže še zaprte.

Do sredine avgusta
Mehiški zaliv. Zaradi slabega vremena tajvanska ladja, ki bo čistila nafto, še ni dobila dovoljenja za delovanje. Prva od dodatnih vrtin, ki bi ustavila iztekanje, bo izkopana do sredine avgusta.

Pritožb ni bilo
“Ko smo nazadnje preverjali, je bilo očiščenih že 90 odstotkov posledic izlitja, nekatera območja pa naj bi bila bolj onesnažena od drugih. Ponekod posledic sploh ni bilo,” so nam povedali pri agenciji Sonček. Njihove stranke sicer niso letovale povsem v bližini nesreče, kot pravijo, pa pritožb na to temo niso prejeli. Pri Kompasu so nam povedali, da ponujajo le aranžmaje v sto kilometrov zračne linije oddaljenem Šarm el Šejku, kjer niso zaznali nikakršnih težav.

Največji v Egiptu doslej

Največji izliv nafte v Egiptu doslej se je zgodil na ploščadi 90 kilometrov od Hurgade 16. junija letos. Izliv naj ne bi poškodoval potapljaških destinacij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.