Svet
3134 ogledov

V eksploziji na bencinski črpalki poškodovanih najmanj 28 ljudi

Eksplozija v Rusiji prtcsr
Natančne okoliščine nesreče za zdaj niso jasne.

V eksploziji, ki je danes odjeknila na bencinski črpalki v ruskem mestu Novosibirsk, je bilo poškodovanih najmanj 28 ljudi. Številne so s hudimi opeklinami prepeljali v tamkajšnje bolnišnice, poročajo tuje tiskovne agencije.

Natančne okoliščine nesreče za zdaj niso jasne. Po prvih poročilih naj bi eksplozija odjeknila med črpanjem plina iz cisterne, najverjetneje zaradi kršenja varnostnih predpisov. Požar je zajel območje, veliko približno 1200 kvadratnih metrov.

Hospitalizirali so 17 ljudi, številne s hudimi opeklinami.

Preiskovalci kraj nesreče še preiskujejo in zaslišujejo priče, sprožili so tudi preiskavo zaradi kršenja varnostnih predpisov, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • JZekspert 14:08 15.junij 2021.

    En je kadil in se je zgodilo, koliko življenj je vzela sebičnost, zasvojenost in omejenost enega človeka (v ozadju pa seveda zločinska industrija!) to se žal pogosto dogaja, a nikoli ne napišejo vzroka. Najbolj pogost vzrok požarov (približno tretjina vseh) ...prikaži več so cigarete - najbolj smrtonosen izdelek v zgodovini človeštva. Že teh žrtev je ogromno, skupno kar 8.000.000 milijonov!!!- le pljučni rak kar 2.000.000 milijona (pa infarkti, kapi, KOPB, ...), kar je mnogokrat več od glupe korona-prevare!