Svet
5 ogledov

V eksploziji več mrtvih

(Foto: null) Žurnal24 main
V eksploziji nedaleč od nigerijske prestolnice Abuja je odjeknila eksplozija bombe. Ubitih najmanj šest ljudi, najmanj deset je ranjenih. Zaradi nemirov že dvakrat preložili parlamentarne volitve.

"Potrjenih je šest smrtnih žrtev, drugih podrobnosti nimamo," je po poročanju Reutersa povedal Marilyn Ogar, tiskovni predstavnik nacionalne varnostne službe.

Eksplozija je odjeknila v volilnem uradu v kraju Suleija, kjer živijo številni javni uslužbenci, ki so zaposleni v prestolnici, povzročila pa naj bi jo bomba, a uradno tega še niso potrdili.

V Nigeriji bodo sicer v soboto predvidoma potekale parlamentarne volitve, ki so jih zaradi organizacijskih težav preložili že dvakrat.

Po ocenah organizacije Human Rights Watch je bilo v predvolilnem nasilju v Nigeriji od novembra ubitih že več kot 85 ljudi, v zadnjih tednih pa se je število napadov, tudi bombnih, še okrepilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.