Svet
46 ogledov

V Evropi poostrili varnostne ukrepe

Francoska policija EPA
Varnostni ukrepi po današnjih eksplozijah v Bruslju poostreni v Frankfurtu, Parizu, Pragi. Ukrepe sprejeli tudi v Veliki Britaniji in Nemčiji.

Belgija je danes poostrila varnostne ukrepe po vsej državi, med drugim postreno varuje tudi območje jedrskih elektrarn po državi.

Nizozemska je po današnjih eksplozijah v Bruslju poostrila varnostne ukrepe na meji in vseh svojih letališčih. Na pariških letališčih so ravno tako povišali stopnjo pripravljenosti, podrobneje pregledujejo vlake, ki potnike pripelje iz Bruslja.  Francoski predsednik Francois Hollande je sklical izredni sestanek s premierjem, obrambnim in ministrom za notranje zadeve; na mejo je Francija v strahu pred novimi terorističnimi napadi poslala vojsko.

Češki minister za notranje zadeve je ravno tako odkredil stanje pripravljenosti tamkajšnje policije. "V skladu s kriznim načrtom smo uvedli povišane varnostne ukrepe," je sporočil češki minister. Povečano število policijskih patrulj, varnostne ukrepe, specialiste za odkrivanje eksploziva so uvedli tudi na letališča v Pragi, Brnu, Ostravi in ostalih čeških mestih.

Britanski premier David Cameron je sklical sejo varnostnega kabineta Cobra, v katerem sodelujejo predstavniki vlade, policije in obveščevalnih služb, na kateri bodo govorili o odzivu na dogajanje v Bruslju. Scotland Yard je sporočil, da bodo okrepili policijsko navzočnost na letališčih in drugih ključnih mestih v državi. Dodali so, da sicer zaenkrat niso seznanjeni z neposrednimi grožnjami Veliki Britaniji.

Krizni štab je oblikovala tudi nemška vlada, ki zaenkrat še nima podatkov o tem, ali so med žrtvami tudi Nemci. Za popoldne je krizno zasedanje vlade napovedal tudi italijanski premier Matteo Renzi.

Komentarjev 9
  • malonaokoli 08:02 23.marec 2016.

    težka bo...naši politiki še vedno mislijo da bodo v najlepšem islamsko-učnem centru v Ljubljani last Qatarja, vernike učili o Slovenskih vrednotah in življenju v 21.stol !

  • malonaokoli 08:00 23.marec 2016.

    Zanimivo, ali vi fantje kaj seštevate stroške in izgubo v gospodarstvu z prihodom islamske delovne sile v EU ? Da se niste vi malo zaleteli s temi številkami in vabilom ?

  • sprehajalec 21:16 22.marec 2016.

    Strah je odveč v Europi, treba je le dosledno izvajati politiko odprtega srca in odprtih vrat. Kaj imajo skupnega tile danes v Bruslju in pred tremi tedni v Ljubljani? Oboji vzklikajo v arabščini....