Svet
18 ogledov

V Franciji prijeli teroristična osumljenca

Francoska policija EPA
Prijeta moška naj bi po poročanju francoskih medijev načrtovala skorajšnji napad.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je francoska obveščevalna služba v mestu Marseille na jugu države aretirala osumljenca, stara 23 in 29 let. Ostale podrobnosti še niso znane.

Francoska vlada je v preteklosti že večkrat posvarila pred morebitnimi novimi terorističnimi napadi v državi, kjer še vedno veljajo izredne razmere, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Franciji so izredne razmere uvedli po terorističnih napadih v Parizu decembra 2015 in jih nato večkrat podaljšali. Zaenkrat veljajo do julija letos.

V Franciji bo v nedeljo prvi krog predsedniških volitev, na katerih se bo za predsedniški položaj potegovala 11 kandidatov. Drugi krog volitev, na katerem se bosta pomerila dva najbolje uvrščena iz prvega kroga, bo 7. maja. V skladu z javnomnenjskimi napovedmi naj bi se v drugi uvrstila voditeljica francoske skrajne desnice Marine Le Pen in neodvisni kandidat Emmanuel Macron.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 3
  • jozicamurn 13:41 20.april 2017.

    Vsi so več vredni kot pa tukaj rojeni državljani Slovenije, kjer jim ob najhujši stiski ali invalidnosti šele s 100kg papirji in birokracije prisodijo ubogih 200 eur na mesec. Samo naj proba kakšen ziniti proti temu ga takoj prekinem, prekleti ...prikaži več CSD in pa država, kjer lastne državljane obravnavajo kot manj vredne z manj pravicami in jih skrbi samo za UGLED v globalističnem neoliberalnem svetu kako se obnašajo do "drugih migrantov". Bolezen naših parlamentarcev in bogatunov. Prvo poskrbite za svoje potem pa šele na drugem mestu za vse ostale ČE ostane kaj od pomoči.

  • valerijakregar 12:13 20.april 2017.

    takole se uvoženi "delavci" že obnašajo pri nas.a o tem se ne piše.povzemam komentar :Komentator cocker na MMC je zapisal:"Nihče se ne boji beguncev, mi pa povejte eni, kako to da vas in varuhinjo ...prikaži večo in ostale fila-mega-internacionalo-trope ne moti to, da v azilnem domu ob izpadu wifija begunci demulirajo wcje in iztrgajo tuše iz zidov. O tem se seveda ne sme pisat v in informirat. In v dveh dneh je vse poštimmano od hitrjšga wifija do novih tušev in wcjev.

  • MihaPu 22:26 18.april 2017.

    23 in 29 letni inženir ter doktor za človekove pravice EU ter specialist za izkoriščanje sociale proti nevernikom.