Svet
3 ogledov

V Franciji ubili tri vojake

Francoski vojak Shutterstock
Trije francoski vojaki so bili danes ubiti, ko je blizu vojašnice v mestu Montauban na jugozahodu Francije iz mimo vozečega skuterja nanje streljal neznanec.

Storilec je nosil čelado z vizirjem, tako da je imel zakrit obraz, po streljanju pa je pospešil in odpeljal. Na vojake, ki so bili v uniformah, je streljal okoli 13. ure po lokalnem času, ko so bili na ulici blizu trgovin in banke.

Dva vojaka, stara 26 in 24 let, sta umrla takoj. Tretji, star 28 let, ki je bil v kritičnem stanju, pa je pozneje poškodbam podlegel v bolnišnici.

Za storilcem so sprožili obsežno iskalno akcijo. Motiv ni znan, po ocenah policije pa je storilec deloval sam. Vojaki naj bi pred streljanjem hoteli dvigniti denar z bankomata.

Umrli pripadniki inženirskega polka

To je že drugi tovrsten incident v Franciji ta teden, saj je v nedeljo neznanec na motorju ubil 30-letnega vojaka v Toulouseu, ki leži kakih 46 kilometrov južno od Montaubana. Ni znano, ali policija sumi v povezanost obeh primerov.

Žrtve današnjega napada so bili pripadniki padalskega inženirskega polka, ki je specializiran za čiščenje min in eksploziva, pa tudi vojskovanje v urbanih območjih. Pripadniki tega polka so v zadnjih letih pogosto sodelovali v operacijah v Afganistanu, Libanonu, pa tudi na Balkanu.
Poveljstvo tega polka je v Montaubanu na jugozahodu Francije, kjer so doma vse elitne francoske padalske enote.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.