Svet
37 ogledov

V Franciji ujeli moškega, ki je teroristom pomagal najeti stanovanje

Pariz EPA
V Franciji prijeli sorodnika moškega, ki je dal stanovanje v najem teroristom iz Pariza.

Na območju Pariza so danes prijeli sorodnika moškega, ki je dal svoje stanovanje pariškem predmestju Saint-Denis v najem teroristom, ki so sodelovali v krvavih napadih 13. novembra v Parizu, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po navedbah francoske televizije iTele gre za 25-letnega moškega, ki ga sumijo, da je posredoval med najemodajalcem ter najemnikom, bratrancem snovalca terorističnih napadov v Parizu Abdelhamida Abaaouda.

V policijski raciji v najetem stanovanju nekaj dni po napadih so bili ubiti Abaaoud in njegovi pomagači. Glede na vire blizu preiskavi je policijo do Abaaouda nevede pripeljala njegova sestrična, Hasna Aitboulahcen, ki je bila skupaj z Abaaoudom v operaciji ubita.

Lastnika stanovanja Jawada Bendaouda so po raciji prijeli, prejšnji teden pa je bil obtožen terorizma. Bendaoud je kmalu po raciji dejal, da ga je "prijatelj prosil za 'streho nad glavo' za dva njegova prijatelja za nekaj dni".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.