Svet
14 ogledov

V Grčiji ostaja veselo

Protesti in stavke v Grčiji slovenskih turistov in agencij niso odvrnili od te d Žurnal24 main
Dopust in protesti. "Na Zakintosu ni bilo nobenih težav, vse je odprto, vsi so prijazni," pravi Andraž iz Ljubljane.

"Kriza se pri turizmu v Grčiji ne pozna," pravi bralec Andraž iz Ljubljane, ki se je nedavno vrnil z Zakintosa. Podobno zatrjujejo na agencijah Kompas in Collegium.

"Ne, ne gre le za marketinški odgovor. Mi pošljemo z enim letalom v Grčijo 130 ljudi. Toliko nezadovoljnih ljudi nas stane veliko več, kot da skupini povemo, da je bolje, če ostanejo doma,"
trdi Mišo Mrvaljević iz Kompasa. "Če bi torej nastali zapleti, smo mi prvi, ki bi to povedali," dodaja.

Slovence, ki bi samostojno z avtomobilom potovali proti Grčiji, lahko preštejemo na prste ene roke.
Mišo Mrvaljević, Kompas

Vse delalo, vsi prijazni
"Na otoku ni sploh nobenih težav, vse dela, vse je odprto, vsi so prijazni. Normalno so delovali tudi javni potniški promet, pošta in podobno," pravi Andraž. Dodaja, da je dobil občutek, da je ljudem vseeno “tako za lokalno kot za globalno krizo".

Ladjarji zavezani agenciji
"Letos imamo več potnikov za Grčijo kot lani," pa pravi Alenka Šurlan iz Collegiuma. "Zakintos smo obiskali tudi sami, da preverimo vzdušje, in nismo naleteli na nobene težave," dodaja. Ladjarji, ki za njih opravljajo storitve, so podpisali posebno izjavo, da bodo dogovorjene vožnje izpeljali, še pravi Šurlanova.

V Grčiji sicer poteka splošna stavka, saj se delavci upirajo napovedanim varčevalnim ukrepom prezadolžene države. Mrvaljević meni, da tovrstne stavke na slovenske turiste nimajo velikega vpliva. V Grčijo namreč večinoma potujemo organizirano z agencijami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.