Svet
10 ogledov

V Grenoblu izbruhnili nemiri

Izgrede je policiji uspelo umiriti, a stanje v Grenoblu je že več mesecev napeto Žurnal24 main
Med izgredniki in policijo je prišlo do strelskega obračuna, potem ko so policisti ubili mlajšega moškega, obtoženega ropa igralnice.

Nemiri so se začeli po pogrebni slovesnosti 27-letnega Karima Boudoude, ki ga je policija ustrelila v strelskem obračunu, potem ko naj bi Karim oropal igralnico. Malce pred polnočjo je skupina mladostnikov, oborožena s kiji in železnimi palicami, napadla tramvaj in prisilila potnike, da so izstopili.

Posredovala je policija, ki je želela zaščititi potnike, izgredniki pa so začeli požigati avtomobile in napadati policiste, ki so odgovorili s solzivcem. Me spopadi je nekdo iz skupine stopil na čelo vandalov in ustrelil proti policistom, ki so strele vrnili.

Do sobotnega jutra je policiji uspelo umiriti situacijo, po poročilu oblasti pa med spopadi nihče ni bil ranjen. Mladostniki so zažgali med 50 in 60 avtomobilov, nekaj gradbene mehanizacije ter dve trgovini, policisti pa so aretirali 18 in 17-letnika. Kot so sporočili s policije, je stopnja nasilja v Grenoblu v zadnjih mesecih začela naraščati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.