Svet
13 ogledov

V Himalaji narašča število žrtev po potresu

potres
1/8
Reuters
V nedeljo je severovzhod Indije, dele Nepala in Tibeta stresel potres z magnitudo 6,9 stopnje. Sledila sta še dva popotresna sunka. Umrlo je najmanj 63 ljudi, več sto je poškodovanih.

"Situacija ni dobra. Občutek imam, da bo število poškodovanih še naraslo," je po potresu, ki je v nedeljo popoldne po krajevnem času prizadel severovzhod Indije, dele Nepala in Tibeta, dejal predstavnik skupine Združenih narodov za oceno posledic nesreč in usklajevanje pomoči.

Potres z magnitudo 6,9 naj bi na območju Himalaje sprožil plazove, ki so zasuli številne hiše in ceste. Epicenter je bil v državi Sikkim.

Po podatkih indijskih oblasti je samo v Sikkimu in sosednjih zveznih državah umrlo 48 ljudi, še 20 pa v Nepalu in v kitajski avtonomni pokrajini Tibet, poroča ameriška tiskovna agencija AP. Potres so čutili po vsem severnem in vzhodnem delu Indije, na jugu Bangladeša in v Butanu.

Po poročanju kitajske tiskovne agencije Xinhua je bil na območju Tibeta še posebej prizadet okraj Yadong na območju Xigazeja. Tam so zasute ceste, oskrba z elektriko in vodo ter telefonske povezave pa so prekinjeni. Oblasti so na prizadeto območje že poslale reševalne ekipe.

Potresu sta sledila še dva močna popotresna sunka z magnitudo 6,1 in 5,3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.