Svet
11 ogledov

V hlačah ni imel le svojih jajc

papiga Shutterstock
Nek Švicar je v svojem spodnjem perilu tihotapil jajca zaščitenih papig kot tudi drugih zaščitenih vrst ptičev.

Švicarski carinski organi so sporočili, da so tihotapcu stopili na prste že leta 2010, ko se je vračal iz Brazilije. Ob prijetju je imel v spodnjem perilu 25 jajc, skupno pa ocenjujejo, da je v času svojega delovanja pretihotapil več kot 150 jajc zaščitenih ptic.

Novico o njegovem prijetju so zaradi tajnosti primera objavili šele zdaj. Preiskovalci so ugotovili, da je imel moški, ki se je tudi uradno ukvarjal s prodajo ptic, dobro razvito mednarodno mrežo stikov, ki mu je pomagala pri tihotapljenju jajc kupcem v Indoneziji in Mehiki ter na Tajskem. Skupna vrednost pretihotapljenih jajc naj bi znašala 54 tisoč evrov, njihovega izvora pa preiskovalcem ni uspelo najti.

Preiskava je pokazala, da je imel moški doma v kletkah več sto ptic, med katerimi so bili tudi primerki ogroženih vrst. Pri njegovem sostorilcu so veterinarji zasegli sedem redkih papig, katerih vrednost je bila ocenjena na skoraj 6500 evrov. Obema grozi kazen zaradi trgovanja z ogroženimi živalskimi vrstami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.