Svet
9639 ogledov

Madžar v gore kar v natikačih, našli so ga poškodovanega

HGSS
Madžara iskali v izredno zahtevnih razmeran.

Hrvaška gorska reševalna služba iz Makarske je v četrtek popoldne prejela klic, da se je na Biokovem, na tem precej nedostopnem predelu gorovja v osrednjem delu Dalmacije, izgubil mladi državljan Madžarske. 

Mladenič ni mogel naprej, zato mu je na pomoč priskočilo 15 reševalcev, ki so Madžara iskali v izjemno zahtevnih razmerah in predvsem ponoči, zato je del ekipe prespal kar na terenu, piše 24Sata.

V hribe v natikačih

Našli so ga poškodovanega, na izjemno nedostopni lokaciji. Za varen sestop do prvih hiš je bilo treba premagati višinsko razliko okoli 550 metrov – so povedali. Sicer se je mladenič na pot odpravil kar v natikačih. "Vse obiskovalce gora prosimo za previdnost, primerno opremo in se pred odhodom v gore informirajte o trenutnih razmerah. Varnost je na prvem mestu," pozivajo hrvaški gorski reševalci. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 8
  • Avatar Suli
    Suli 10:44 17.september 2023.

    Če bi se zaračunalo vse neumnosti in objavilo v medijih bi bilo tega občutno manj🤔

  • Stampedo 17:24 15.september 2023.

    Bos je zalezoval kapitalca kozla pa mu je (u)šel naprej na eno potem pa na drugo goro. V coklah ni šlo za njim in se je sezul pa v štumfih ... To je bilo pred stoletjem in nekaj desetletji. Je ...prikaži več pa Bos kdaj tudi pomagal pri reševanju, a takrat je tudi veljala poklicna molčečnost - kam bi pa prišli, če bi npr. zdravnik od svojega pacienta napisal in objavil, da je imel st... in g. reševalci so del zdravstva?

  • Avatar Zoran
    StarMačk 14:03 15.september 2023.

    Par dni nazaj, ko se je v oddajo Dobro jutro z vrha Triglava v živo javila Špela Močnik, je med drugim povedala tudi, da je na poti srečala skupino Korejcev v natikačih...