Svet
9500 ogledov

Letalo strmoglavilo, sopotnik naj bi bil slovenski fotograf

Letalo T-28B Trojan Profimedia
V nedeljo popoldan je strmoglavilo letalo češke akrobatske skupine Flying Bulls, je za ORF potrdil šef češke kontrole zračnega prometa. Ena oseba je mrtva, ena naj bi bila hudo poškodovana.

Omrežje za varnost letalcev poroča, da je ena oseba mrtva, druga pa hudo poškodovana. Ta druga oseba naj bi bil po naših neuradnih informacijah, ki jih še nismo uspeli preveriti, slovenski fotograf, ki je sodeloval s skupino. Še pred nekaj dnevi so njegovo fotografijo objavili na družabnem omrežju.Na odgovore konzularne službe ministrstva za zunanje zadeve, ali so bili obveščeni, da je bil v nesreči udeležen slovenski državljan, še čakamo.

Uradnih informacij o okoliščinah, točnem kraju nesreče in identiteti smrtno ponesrečenega in morebitnih preživelih češka kontrola zračnega prometa še ni dala. Zvečer je češki radio poročal, da je ena oseba umrla, ena pa je hudo poškodovana, poroča ORF.

V Salzburgu se v pilotskih krogih govori, da je umrl mlad a izkušen pilot doma iz Salzburga. 

Portal aviation-safety.net poroča, da sta bili v letalu dve osebi, ena je umrla. Šlo je za letalo Trojan T-28B, do nesreče pa naj bi prišlo blizu mesta Jickovice 70 kilometrov južno od Prage.

Letalo je bilo na poti z letalskega mitinga na Poljskem v Salzburg, kjer je letalo registrirano. Sponzor skupine je namreč Red Bull. Letalo, ki je strmoglavilo, je bilo izdelano leta 1954 in restavrirano, gre pa za eno prvih letal iz svetovno znane zbirke oldtimerjev skupine Flying Bulls.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Avatar Kimberley-Echo
    Kimberley-Echo 08:41 21.junij 2021.

    Na omenjenem portalu piše, da sta umrla oba.

  • Fredi34 08:15 21.junij 2021.

    Škoda... ravno pred 14 dnevi smo občudovali njihove vragolije na letališču Edvarda Rusjana. Sem se pa sam čudil, kaj zmore tako staro letalo, a očitno je bilo to precenjeno. Res škoda.

  • Boris 08:12 21.junij 2021.

    krucefiks, terapija ne pomaga ?