Svet
17616 ogledov

V hudi prometni nesreči umrle štiri uslužbenke osnovne šole

Print Screen
Avto je zletel skoraj 200 metrov po strmem bregu in pristal v reki. Dve ženski sta med prevračanjem padli iz vozila, dve sta ostali ujeti.

Pedagoginja Merima Balkić, profesorica Lejla Sadiković, nekdanja direktorica Almina Ćorović in uslužbenka Mina Kadrić vse štiri zaposlene na sarajevski osnovni šoli Kovačići so v soboto umrle v hudi prometni nesreči.

Tragedija se je zgodila na magistralni cesti Sarajevo – Pale, ko je avto s štirimi ženskami zletel s ceste in na strehi pristal v reki Miljacka.

Peugeot 207 je zgrmel skoraj 200 metrov globoko.

Očividci, ki so bili v trenutku nesreče v bližini, so dejali, da je deževalo in je bila cesta spolzka. "Avto ni šel hitreje kot 60 km/h. A cestišče je bilo mokro, videl sem, da se je voznica trudila, a je kljub temu izgubila nadzor nad vozilom," je za bosanski Avaz povedal očividec Veljko Filipović.

S prednjim kolesom je avto treščil v bankino, prevrnil se je na bok in zletel s ceste. Filipović je tekel na kraj nesreče, a je vozilo zgrmelo tako globoko v strugo reke, da ga ni videl.

Dve ženski je vrglo iz vozila, dve sta ostali ujeti

Reševalci so se do trupel žensk komaj prebili, saj je bilo vozilo na zelo nedostopnem mestu, poleg tega je bil teren spolzek, saj je ves dan deževalo. Skoraj uro so se trudili do ponesrečenk prebiti reševalci, nato je na pomoč priskočila gorska reševalna služba.

Eden od reševalcev je dejal, da v 20 letih še ni videl strašnejšega prizora: "Dve ženski sta med prevračanjem po strmini padli iz vozila, dve sta ostali ujeti. Ena je bila na sprednjem, druga na zadnjem sedežu."

Na kraj nesreče so prišli tudi potapljači. Mračilo se je že, zato je voda postajala vse hladnejša, naraščala pa je tudi gladina reke, kar je oteževalo reševalno akcijo. Okoli 18.00 so iz avta potegnili še zadnjo ponesrečenko.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.