Svet
79 ogledov

V hudi prometni nesreči umrlo 26 ljudi

Pakistan prometna nesreča avtobus traktor EPA
V Nepalu je v hudi nesreči avtobusa življenje izgubilo najmanj 26 ljudi, 36 pa se jih je poškodovalo. Prenapolnjen avtobus je bil na poti proti vasi Khara, ko je zgrmel 200 metrov globoko v potok v bližini vasi Bohara Gaun na severozahodu države.

Nekatere poškodovane so prepeljali v bližnjo bolnišnico, preostale pa s helikopterjem v najbližje mesto Nepalgunj, je sporočil policijski inšpektor okrožja Jajarkot Suman Kharel. "Večina potnikov je bila domačinov, ki so se vračali domov," je še dejal.

Ozka cesta, ki povezuje vasi z glavnim mestom v okrožju, se vije po skalnatih pobočjih. Voznik avtobusa je izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal v globel. To je bila ena najhujših prometnih nesreč v državi, kjer tovrstne nesreče niso nič nenavadnega.

Zaradi slabo vzdržanih vozil, neprevidne vožnje in slabih cest so prometne nesreče s smrtnim izidom v Nepalu pogoste. Septembra lani je v nesreči avtobusa na ozki gorski cesti v osrednjem Nepalu življenje izgubilo 18 ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.