Svet
3 ogledov

V imenu predsednika kradel meso

Iz kabineta hrvaškega predsednika Iva Josipovića so zanikali, da bi 48-letniku p Žurnal24 main
Hrvaška policija je prijela 48-letnika, ki je hotel ukrasti za deset tisoč evrov mesnih izdelkov. Prevzel jih je pod pretvezo, da za hrvaškega predsednika Iva Josipovića pripravlja sprejem.

Hrvaški prevarant je 20. decembra poklical podjetje Mesoprerada in se predstavil kot predstavnik izmišljenega podjetja Medical.

Povedal je, da pripravlja sprejem za hrvaškega predsednika Ivo Josipovića ter naročil več paketov izdelkov iz suhega mesa. Potožil je, da se mu s pripravo zelo mudi in jim po faksu poslal potrdilo o plačilu več kot deset tisoč evrov. Opremil ga je z žigom neobstoječega podjetja.

Natovoril in pobegnil
Meso so mu že naslednji dan dostavili. Za predajo so se dogovorili kar na bencinski črpalki, kjer so za deset tisoč evrov mesa pretovorili v njegov kombi.

Med pretovarjanjem so dostavljavca poklicali iz podjetja in preklicali predajo mesa, saj denarja še niso prejeli. Prevarant ga je vseeno prepričal, naj mu sledi do podjetja v Zagrebu, kjer bodo nesporazum rešili. Ko sta se usedla vsak v svoj kombi, je prevarant pohodil plin in dostavljavcu mesa ušel.

Ker pa si je slednji zapisal številko tablice, je policija prevaranta izsledila. Suhomesne izdelke v vrednosti deset tisoč evrov je prevarant še pred prijetjem prodal naprej.

Iz urada hrvaškega predsednika Iva Josipovića so zatrdili, da o naročilu ne vedo ničesar in da 48-letnik ni zaposlen pri njih, še poroča Jutarnji list.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.