Svet
30 ogledov

V Indiji ugrabili in več dni posiljevali Japonko

Na vzhodu Indije je skupina moških ugrabila 22-letno japonsko turistko in jo več dni zadrževalo ter posiljevalo.

Skupina moških, ki so se izdajali za turistične vodiče, je več kot 12 dni zadrževala 22-letno Japonko. Več kot 12 dni so jo zadrževali v zapuščeni kleti nedaleč od svetišča Bodhgaya na vzhodu Indije. "Ko se je njeno zdravstveno stanje zaradi večkratnih posilstev in slabih bivalnih pogojev močno poslabšalo, so jo 20. decembra pripeljali k zdravniku v Gayi," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal predstavnik policije, ki je želel ostati neimenovan.

Takrat naj bi Japonki uspelo pobegniti v Varanasi, kjer se je zatekla po pomoč pri drugih japonskih turistih. Ti so ji pomagali stopiti v stik z japonskim konzulatom v Kalkuti.

Priprli pet moških

Policija je v zvezi z dogodkom v petek aretirala 32-letnega Sajida Khana in njegovega 25-letnega brata Jaweda Khana. Oba sta delala kot turistična vodiča. Po navedbah nemške tiskovne agencije dpa so se v priporu znašle še tri osebe.

Spolno nasilje nad ženskami v Indiji odmeva, odkar so pred dvema letoma na avtobusu v New Delhiju okrutno posilili 23-letno študentko, ki je kasneje umrla. Posilstvo je sprožilo mednarodno ogorčenje, v Indiji pa so izbruhnili protesti. Oblasti so zato morale zaostriti kazni za spolno nasilje.

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:21 03.januar 2015.

    huj k neandertalci. če bi se moški kej spoštoval bi si prislužil žensko ne pa da si jo ukradejo. ampak pač so huj k otroci brez sladkarije nimaš kej.