Svet
28 ogledov

V Indijskem oceanu našli ostanke letala: Je to konec skrivnosti leta MH370?

MH370 Profimedias
Strokovnjaki za letalske nesreče preučujejo ostanke letala, ki so jih našli na obali francoskega otoka Reunion v Indijskem ocenau. Menijo, da bi lahko bili deli izginulega letala Malaysia Airlines z leta MH370.

Dele krila so našli nedaleč stran od mesta St. Andre, 380 navtičnih milj od obale Madagaskarja. Prve informacije s prizorišča najdbe ostankov letala govorijo, da bi to dejansko lahko bil strmoglavljen Boeing 777. Ostanke letala, najverjetneje gre za del letalskega krila, so našli čistilci obale.

Strokovnjaki sicer uradno niso potrdili še ničesar; poudarjajo, da je preuranjeno govoriti, ali gre dejansko za ostanke skrivnostno izginulega letala. Ne glede na to pa so potrdili, da so bili ostanki najverjetneje v morju leto dni, pojavili pa so se na mestu, kjer je "logično", da bi se pojavili, piše britanski Telegraph.

Najdene ostanke letala preiskujeta francoska in avstralska policija, prvi rezultati naj bi bili znani že čez nekaj dni. Družba Boeing je za zdaj za medije povedala le, da podpira preiskavo in iskanje za ostankom letala MH370.

Našli tudi delce kovčkov

Nemški Bild že poroča tudi o delcih kovčkov, ki so pripluli na obalo malega otoke Reunion. Član ekipe, ki je našla že dele krila, se je po nekaj urah vrnil na plažo in našel več delov kovčkov, med drugim še zaprt zunanji del rjavega kovčka. 

Spomnimo; letalo Malaysia Airlines z leta MH370 je na poti iz Kuala Lumpurja v Peking izginilo 8. marca lani. Ne glede na obsežno iskalno akcijo razbitin letala ali kakršnihkoli sledi za njim niso nikoli našli. Na krovu je bilo 239 potnikov in članov posadke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.