Svet
0 ogledov

V iskanju skrivnostnega predmeta

Družina McCann Žurnal24 main
V primeru pogrešane deklice Madeleine McCann se je pojavil skrivnostni predmet, ki bi lahko pojasnil okoliščine izginotja.

Državni tožilec v primeru Madeleine McCann, deklice, ki je izginila tretjega maja letos iz hotelske sobe letovišča Praia da Luz, je zaprosil za nujna pooblastila, da bi dobili skrivnosten predmet v preiskavi pogrešane deklice. Za zdaj še ni znano, kakšen je predmet in kje je, poroča Sky News.

Portugalski sodnik se zdaj odloča, ali naj odobri nalog, prav tako pa skrbno preiskuje tisoč strani dolg sodni spis, medtem pa Madeleinina starša, Kate in Gerry McCann, nestrpno čakata, ali ju bodo obtožili za izginotje njune hčerke. Za preučevanje vsebine ima sodnik deset dni časa. To bi pomenilo, da državni tožilec predlaga obtožbo staršev, čeprav portugalski odvetnik meni, da bi to bilo nenavadno. Teoretično bi bili starši lahko obtoženi v roku nekaj dni.

Bolj verjetno je, da bo tožilec izvedel še nekaj novih preiskav, opravil še nekaj intervjujev ali naložil strožje pogoje za varščino. Starša, ki sta oba zdravnika, so v petek med zasliševanjem policije v Portimau razglasili za uradna osumljenca oziroma "arguidosa". Dva dni pozneje sta se vrnila na svoj dom v Rothleyju.

Oče opisuje nevzdržne dogodke
Oče pogrešane Maddy je na svojem blogu opisoval dogodke zadnjega tedna in jih označil za nočno moro brez konca. Portugalska policija je omalovaževala poročila o tem, da so v avtomobilu, ki so ga najeli starši, našli dokaze DNK, ki stoodstotno ustrezajo Madeleine. McCann je na blogu še povedal, da z ženo želita dokazati, da s hčerkinim izginotjem nista imela ničesar. Alipio Ribeiro, glavni preiskovalec policije Policia Judiciaria, pa je povedal, da ne morejo z gotovostjo trditi, ali je šlo za kri tipa A ali B.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.