Svet
15 ogledov

V Italiji aretacija devetih kardiologov

Zdravnik Shutterstock
Italijanska policija je aretirala devet kardiologov, ki naj bi na pacientih izvajali nedovoljeno eksperimentalno zdravljenje.

Preiskavo so v Italiji začeli že pred več kot letom dni, potem ko so združenja za varstvo potrošnikov opozorila na sumljive smrti v polikliniki blizu Modene.

Kot je danes povedal načelnik karabinjerjev Giovanni Capasso, so devet zdravnikov aretirali danes, bremenijo pa jih korupcije, kriminalnega združevanja, poneverb, opeharjenja javnega zdravstvenega sistema in izvajanja nedovoljenega eksperimentalnega zdravljenja. Enega izmed zdravnikov so poslali v ječo, medtem ko so za ostale odredili hišni zapor.

Poleg tega so več deset zdravstvenim podjetjem prepovedali poslovanje z javnim zdravstvenim sistemom, saj jih sumijo sodelovanja pri kaznivih dejanjih, je še povedal Capasso. Za zdaj ni jasno, koliko smrti bi lahko zakrivilo nedovoljeno zdravljenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.