Svet
10 ogledov

V Italiji strožji prometni predpisi

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
V Italiji z današnjim dnem v veljavo stopajo strožji prometni predpisi. Tisti, ki imajo vozniško dovoljenje, bodo morali za volan popolnoma trezni.

Kot smo že pisali, je zgornji dom parlamenta v Rimu v sredo sprejel vrsto sprememb v prometni zakonodaji s ciljem izboljšanja varnosti na cesti. Novi predpisi so z današnjim dnem že stopili v veljavo.

Z njimi naša sosednja država predvsem zaostruje boj proti alkoholu in mamilom za volanom. Poklicni vozniki in posamezniki, ki imajo vozniško dovoljenje manj kot tri leta, lahko namreč od danes naprej vozijo le popolnoma trezni. Novost so tudi višje kazni za voznike, ki bodo za volanom telefonirali ali ne bodo upoštevali prehodov za pešce.

V vseh lokalih pa od danes po 3. uri ne bodo več smeli prodajati alkohola, na počivališčih na avtocestah po 22. uri ne bo več mogoče kupiti žganih pijač, po 2. uri zjutraj pa bo prepovedana tudi prodaja vina in piva.

Prvič bodo preizkusili tudi črne skrinjice za avtomobile, ki bodo beležile podatke o nesreči ter razjasnile vzroke in potek nesreče. S tem bi omejili tudi drage policijske preiskave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.