Svet
22 ogledov

V Italiji vse črpalke zaprte

bencinska črpalka v Italiji - 2011-2012 Reuters
Če se prihodnji konec tedna odpravljate v Italijo, rezervoar napolnite že doma, saj bodo predvidoma prav vse bencinske črpalke zaprte.

Črpalke bodo prihodnji konec tedna v Italiji zaradi stavke predvidoma zaprte tudi na avtocestah.
Stavka se bo začela v petek ob polnoči in bo trajala vse do polnoči v nedeljo, če se sindikati in vlada ne bodo dosegli dogovora.

Sindikati so stavko napovedali zaradi nevzdržnih razmer na trgu in zaradi izteka pogodb z dobavitelji, ki skušajo ceno krize prevaliti na distributerje in potrošnike.

Mali ponudniki stisnjeni v kot

Čeprav je vlada Maria Montija z dekretom o liberalizaciji lastnikom malih bencinskih črpalk omogočila prosto izbiranje dobaviteljev pogonskih goriv, to v praksi še ne deluje.

Male ponudnike motijo tudi popusti, ki jih večje družbe ponujajo ob koncih tedna, kar je po njihovem mnenju diskriminatorno in visoke provizije, ki jih banke zaračunavajo za plačala s kreditnimi karticami.


Komentarjev 2
  • ghz891 12:57 29.julij 2012.

    Zakaj pa se draža? Verjetno zato ker ga je preveč na svetu in vedno nova nahajališča odkrivajo mi pa porabljamo vedno manj...

  • 1111 11:39 29.julij 2012.

    prav tako bodo črpalke v petek zaradi stavke zaprte tudi na hrvaškem, samo pri nas se veselimo, kadar se bencin draža...ne morš verjet!!!!