Svet
12 ogledov

V iztirjenju vlaka mrtvi

nesreča vlak
1/5
EPA
V iztirjenju vlaka na Poljskem so umrli najmanj štirje potniki, več kot 30 je ranjenih. Žrtev bo lahko še več.

Vlak, ki vozi med Varšavo in Katovicami, je približno dve uri po odhodu iz glavnega mesta iztiril v vasi v bližini mesta Piotrkow Trybunalski. S proge naj bi zapeljala lokomitva in še trije vagoni. Prvi vagon naj bi se prevrnil na bok.

Vzrok za nesrečo še ni znan. Tiskovna predstavnica policije Ewa Drozdz je dejala, da so reševalne ekipe na terenu. Po besedah Lukasza Kurpiewskega, tiskovnega predstavnika poljskih železnic, naj bi bilo v času nesreče na vlaku okoli 280 potnikov.

"Prvi vagon je popolnoma uničen, okna so razbita, stranice zmečkane. Ljudje so ostali mirni, veliko jih je bilo v šoku in reševalne ekipe so prišle hitro," je za poljsko televizijo TVN24 povedal eden od potnikov Marcin Chlebowski.

Reševalci se bojijo, da je pod vagoni lahko ujetih več oseb. "Povedali so nam, da je ljudi pometali skozi okna in da so pristali po vagonom, ki leži na boku," je za prej omenjeno televizijo dejal gasilec Wlodzimierz Kapiec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.