Svet
13 ogledov

V jezeru našli žare

Hiša, v kateri ljudje, ki se odločijo za pomoč pri smrti, počakajo na sprejem na Žurnal24 main
Švicarski potapljači so v jezeru v bližini klinike Dignitas, kjer pomagajo ljudem umreti, našli okrog 300 žar. Tam naj bi jih odmetavalo osebje klinike.

Potapljači so v jezeru iskali ponjavo, ki je padla z ene izmed ladij, ko so zagledali nenavadne posode, razmetane po jezerskem dnu. Ko so jih privlekli na plan, se je izkazalo, da gre za žare. Bilo naj bi jih okrog 300 in to ravno v jezeru, ki je blizu klinike Dignitas, kjer je s pomočjo zdravnikov v 12 letih umrlo že 1041 bolnikov s celega sveta.

"Vsaka tretja žara je končala v jezeru. Sprva jih je tam odmetaval sam direktor, nato pa je za to zadolžil hčerko in osebje," je o grozljivi najdbi povedala ženska, ki je bila nekoč zaposlena v Dignitasu. Direktor in ustanovitelj klinike Ludwig Minelli najdbe ne želi komentirati, poroča Daily Mail.

"Šokiran sem. Kaže, da so jih v jezero odlagali povsem sistematično. Zdaj čakamo na rezultat policijske preiskave," pravi župan Züricha Max Baumgartner.

Minelli, nekdanji novinar in odvetnik za civilno pravo, je kliniko ustanovil leta 1998. Evtanazija v Švici sicer ni dovoljena, je pa dovoljen samomor s pomočjo. Klinika sicer ves čas dviga veliko prahu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.