Svet
13 ogledov

V Kabulu niz eksplozij

Napad Afganistan Reuters
Britanski kulturni center British Council v Kabulu je pretresel niz eksplozij, najverjetneje samomorilskih, ki so zahtevale življenja osmih ljudi, večinoma policistov. Odgovornost za napad so prevzeli talibani.

V poslopju britanskega centra je odjeknilo pet eksplozij. Prva okrog šeste ure zjutraj po lokalnem času, zadnja pa približno štiri ure pozneje.

Napade je spremljalo silovito streljanje, ki je prav tako trajalo več ur. Najmanj dve bombni eksploziji pa naj bi bili po navedbah policije delo samomorilskih napadalcev.

Umrlo je osem ljudi, večinoma policistov, še deset je bilo ranjenih, je sporočilo afganistansko notranje ministrstvo. Varnostnim silam z območja še vedno ni uspelo pregnati vseh napadalcev.

Britansko veleposlaništvo in sile zveze Nato v Afganistanu (Isaf) so potrdili, da je bil tarča napadov British Council, podatkov o žrtvah pa niso podali.

Da so za napade odgovorni talibanski uporniki, je potrdil tudi tiskovni predstavnik talibanov Zabihulah Mudžahid. "Zdaj so Britanci vnovič vdrli v našo državo in bodo morali spet priznati našo neodvisnost," je sporočil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.