Svet
0 ogledov

V Kairu več kot deset mrtvih

1/5
Žurnal24 main
V medverskem nasilju med kristjani in muslimani najmanj enajst mrtvih. Egiptovski premier sklical nujno sejo vlade.

Do spopadov je po poročanju BBC prišlo v kairskem predmestju Imbaba, potem ko so muslimani napadli koptsko cerkev, da bi osvobodili kristjanko. Kot trdijo, so jo tam zadrževali proti njeni volji, ker se je želela spreobrniti v islam.

Tamkajšnji župnik je za AFP povedal, da je bilo v spopadih ubitih najmanj pet koptov, na katere so streljali "morilci in salafisti". Po navedbah prič naj bi se pred cerkvijo zbralo okoli 500 konzervativnih muslimanov. Tuje agencije poročajo o enajstih smrtnih žrtvah in 186 ranjenih.

Pridržali 190 ljudi
Vojska in policija sta streljali in metali solzivec, da bi ločili skupini, ki sta se spopadli. Več kot sto ljudi je bilo ranjenih, v eni od cerkva pa je tudi gorelo. Egiptovska vojska je po navedbah BBC sporočila, da so po spopadih pridržali več kot 190 ljudi, ki jim bodo sodili pred vojaškim sodiščem.

Egiptovski premier Esam Šarif je zaradi zadnjih dogodkov odpovedal načrtovani obisk v tujini in sklical nujno sejo vlade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.