Svet
8 ogledov

V Kanadi naplavilo japonski harley

harley davdson Shutterstock
Več kot leto dni po katastrofi na Japonskem je na kanadsko obalo naplavilo motor harley davidson z japonsko registrsko tablico.

Od potresa in cunamijev na Japonskem 11. marca, ki so pretresli ves svet, je minilo že več kot leto dni, še vedno pa v morju najdejo veliko predmetov, ki jih je odplavilo iz Japonske. Zarjavelega harley davidsona z japonsko registrsko tablico, ki je bil v veliki beli prikolici, je našel Kanadčan, ki je raziskoval odročno obalo Britanske Kolumbije. Kanadska televizija, ki je prva poročala o presenetljivi najdbi, je nato s pomočjo japonskega konzulata odkrila, da je bil motor registriran v prefekturi Mijagi, ki jo je cunami najhuje prizadel. Japonske oblasti zdaj poskušajo ugotoviti, kdo je bil lastnik motorja in ali je sploh živ.

Po Tihem oceanu sicer plava več kot 1,5 milijona ton razbitin, ki jih je v morje odnesel cunami, vendar je doslej na obalo naplavilo v glavnem le manjše predmete. Lastniki jih lahko zdaj najdejo tudi na Facebooku. Preberite.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.