Svet
14 ogledov

V kapitanovi kabini tudi spodnjice plesalke

Domnica Cemortan Reuters
Potapljači so pri pregledu kabine kapitana križarke Costa Concordia Francesca Schettina našli več kosov oblačil in spodnjega perila, ki naj bi pripadalo moldavijski plesalki Domnici Cemortan.

V Schettinovi kabini so potapljači našli tudi kozmetični kovček 25-letne nekdanje uslužbenke ladje, poročajo italijanski mediji. Zadnje najdbe naj bi tako potrdile navedbe prič, da je imel kapitan ljubezensko afero z Moldavijko.

Slednja naj na ladji ne bi imela svoje kabine, ampak naj bi se nastanila kar v kapitanovi, so že nekaj dni po nesreči poročali italijanski mediji. Cemortanova je včeraj na večurnem zaslišanju pred preiskovalci dejala, da je bila v kapitana zaljubljena, čeprav je vedela, da ima ta ženo in hčerko. Po njenem mnenju ni prav, da Schettinu zaradi nesreče želijo uničiti ugled. "Vsi mu hočejo škodovati," je povedala.

Moldavijka je med zaslišanjem povedala tudi, da jo je kapitan povabil, naj z njim na kapitanskem mostu spremlja "pozdrav" otoku Giglio.

"Bila sem na mostu," je dejala. Glavni preiskovalec Francesco Verusio je ob tem povedal, da bo pričanje 25-letnice pomagalo pri razjasnitvi vseh okoliščin glede dogajanja na mostu tik pred nesrečo križarke, v kateri je umrlo 17 ljudi, 15 pa jih še pogrešajo.

Komentarjev 2
  • privat 08:59 04.februar 2012.

    zakaj pa je pustila svoje spodnje perilo v kapitanovi kabini...?? Ja posodil ji je sobo za preoblečt

  • Trsten 15:30 03.februar 2012.

    Na, zdej ga bo pa še žena nabasala.