Svet
10712 ogledov

V ledu našil par, ki je izginil pred 75 leti

Par je v Alpah izginil leta 1943 EPA
Topljenje ledenika v Švici je razkrilo dve zamrznjeni trupli, za kateri domnevajo, da pripadata paru, ki je izginil pred 75 leti.

Marcelin in Francine Dumoulin sta izginila na nadmorski višini 2.600 metrov avgusta leta 1943. Njunih sedem otrok je ves čas upalo, da ju bo našlo. Najmlajša, ki je danes stara 79 let, je za medije dejala, da načrtuje, da bo lahko svoje starše končno pokopala, tako kot si zaslužita. 

Kljub intenzivnim iskalnim akcijam ju do danes niso našli. "Vse življenje smo posvetili iskanju," je Marceline Udry-Dumoulin povedala za Lausanne daily Le Matin. "Ne morem reči, da me po 75 letih čakanja ta novica pomirja."

Policija je sporočila, da bodo testi DNA znani v nekaj dneh. Trupli je uslužbenec žičničarske družbe Glacier 3000 odkril pretekli teden na ledeniku Tsanfleuron, nad območjem Les Diablerets. 

Direktor družbe Bernhard Tschannen je dejal, da je njihov uslužbenec našel nekaj prtljage, kositer, steklenico, moške in ženske čevlje ter del trupla pod ledom.

Policija je predmete predala forenzikom, da bodo napravili analizo. Glede na oblačila sklepajo, da ležita na tem kraju med 70 in 80 let. "Trupli sta ležali eno poleg drugega," je povedal za francoski časopis. "Gre za moškega in žensko, ki nosita oblačila iz obdobja druge svetovne vojne."

Udry-Dumoulinova je za francoske medije dejala, da je njena mama, sicer učiteljica, redko hodila na take pohode z možem, ki je bil čevljar, saj je bila večino časa noseča in je težko hodila po takšnem terenu. 

Dva meseca po izginotju staršev so njo in njene sorojence namestili v različne družine in so sčasoma so med sabo izgubili stik. 

V Alpah so sicer v zadnjih letih našli več trupel pogrešanih pohodnikov in alpinistov. Zaradi globalnega segrevanja in višjih temperatur se led topi in na plano prinaša trupla oseb, ki so pogrešane tudi več deset let. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.