Svet
29 ogledov

V letalski nesreči umrla še ena najstnica

San Francisco letalo EPA
Bolnišnica v San Franciscu je sporočila, da je umrla še ena najstnica, ki je bila na letalu južnokorejske družbe Asiana, ki je v soboto padlo na pristajalno stezo v San Franciscu.

Letališka policija je medtem potrdila, da je eno od od prvih dveh žrtev na tleh povozil gasilski avtomobil. Teden dni po nesreči preiskava še traja, vendar vse kaže, da sta kriva pilota, ki nista opazila, da letita prepočasi in prenizko, dokler ni bilo prepozno. V zadnjem trenutku sta skušala dvigniti letalo nazaj v zrak, nakar je rep zadel ob protipoplavni zid na začetku steze. Letalo je padlo na tla in čez nekaj minut zagorelo.

Gasilci so prispeli dokaj hitro in letalo ter okolico zasipali z gasilno peno. Z njo so prekrili tudi 16-letno Ye Meng Yuan, ki je med pristankom padla iz letala. Voznik je ni videl in je zapeljal čez njo. Preiskava še ni ugotovila, ali je bila najstnica takrat že mrtva. Rezultati obdukcije naj bi bili znani prihodnji teden.

Na reševalce čakali 20 minut

Prav tako 16-letna Wang Linjia, katere smrt so sporočili včeraj, je padla iz repa letala skupaj s tremi stevardesami. Vse štiri so obležale nekaj sto metrov stran od trupa letala in v prvih minutah jih ni nihče opazil. Tako tudi zanjo ni jasno, ali je bila od padcu na stezo še vedno živa. Potniki, ki so se rešili iz letala, so sicer klicali na nujno številko za pomoč, ker menda kar 20 minut ni bilo na spregled nobenega reševalnega vozila.

Imena tretje najstnice, ki je umrla v petek, niso takoj objavili. Bila je ena od več kot 180 potnikov, ki so jih po nesreči odpeljali v bolnišnico in je bila ves čas v kritičnem stanju. Nesrečo so tako od 307 oseb na krovu preživele 304.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.