Svet
202 ogledov

V Londonu izbruhnil obsežen požar

požar Camden
Na območju tržnice Camden na severu Londona je izbruhnil velik požar.

Na kraju je 70 gasilcev, ki jim je uspelo ogenj obvladati. Zagorelo je že nekaj po polnoči. Dobre tri ure kasneje so gasilci imeli požar že pod nadzorom. Kljub temu naprošajo ljudi, naj se izogibajo območju. 

Ogenj naj bi izbruhnil v trgovini s kitarami v bližini tržnice. V požaru naj ne bi bil nihče ranjen. Po besedah očividcev naj bi se požar hitro širil. 

Tim Hobern, ki dela v enem od barov v bližini tržnice, je dejal, da se je oglasil požarni alarm. "Nekaj zaposlenih iz sosednjega bara je priteklo v naš lokal, češ da gori. Stekli smo po cesti in videli, da gori v trgovini s kitarami," je povedal za The Guardian. "Nikogar ni bilo tam. Tržnica se je zaprla okoli 19. ure."

 

Joan Ribes je za The Telegraph povedala, da je šla mimo, ko je zagledala ogenj. "Ogenj se je premikal zelo hitro. Bali smo se, da bi stavba lahko eksplodirala, daj so v bližini restavracije," je dejala. 

"V samo nekaj minutah je bil ogenj povsod. Širil se je izjemno hitro in vročina je bila neznosna. Varnostniki so hitro začeli evakuirati ljudi iz bara. Vsi smo bili šokirani," je povedal Danny Judge, ki je delal v enem od tamkajšnjih barov. 

Pred devetimi leti je velik požar poškodoval velik del tržnice, ki jo letno obišče več kot 28 milijonov obiskovalcev. Takrat je bila tržnica več mesecev zaprta. 

Komentarjev 2
  • kapibara 19:56 11.julij 2017.

    Saj ima že župana iz tretje sveta

  • MajaB 19:56 11.julij 2017.

    London postaja podoben mestu v kakšni državi tretjega sveta.