Svet
13 ogledov

V Mehiki aretirali "Grdo račko"

mehiška policija Shutterstock
Mehiška policija je v nedeljo sporočila, da je aretirala domnevnega vodjo kartela Novi Juarez Alberta Carrilla Fuentesa, znanega pod vzdevkom Grda račka (Betty la Fea).

Grozijo mu obtožbe zaradi preprodaje mamil, umorov in organiziranega kriminala, poroča.

47-letnega Fuentesa je zvezna policija prijela v zvezni državi Nayarit na zahodu Mehike. Mehiške oblasti predvidevajo, da je Fuentes prevzel vodenje kartela Novi Juarez po umiku svojega brata Vicenteja Carilla Fuentesa.

Omenjeno kriminalno združbo je ustanovil njun brat Amado Carillo Fuentes, ki je v skrivnostnih okoliščinah umrl leta 1997 po plastični operaciji, s katero je želel spremeniti svoj videz in tako ubežati policijskemu pregonu.

Kot AFP navaja navedbe mehiškega tednika Proceso, je bil kartel iz Juareza več let v brezkompromisni vojni s kartelom Sinaloa, ki ga vodi najbolj iskani Mehičan Joaquin Guzman, znan kot El Chapo. Kartela sta se borila za prevlado nad Juarezom, zmagal pa naj bi Guzman.

Juarez je bil zadnjih nekaj let znan kot mesto z največ umori na svetu. Leta 2010 je v njem nasilne smrti umrlo več kot 3000 ljudi, od takrat pa se število umorov zmanjšuje.

Aretacija Carrilla Fuentesa je tretja odmevna aretacija, ki so jo od julija izvedle mehiške oblasti. Policija je 15. julija prijela vodjo kartela Zetas Miguela Angela Trevina, 17. avgusta pa vodjo Zalivskega kartela Maria Ramireza Trevina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.