Svet
15 ogledov

V migrantskem centru umrl 20-letnik

pozar EPA
V begunskem centru je 38-letnik zabodel 20-letnega prosilca za azil.

20-letnega prosilca za azil je ponoči domnevno zabodel 38-letnik, ki prav tako prebiva v begunskem centru, so sporočili nemški policisti.

Reševalci so hudo poškodovanega 20-letnika našli v njegovi sobi, kjer je tudi umrl. Domnevni napadalec se je predal oblastem, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
 

"Obnašanje domačinov ostudno"

V mestu Bautzen na Saškem pa je zagorelo v enem od hotelov, ki je namenjen namestitvi migrantov. Vzrok požara, ki je izbruhnil v zgodnjih jutranjih urah, še ni znan. O žrtvah požara, ki so ga z neprimernimi komentarji spremljali domačini, ne poročajo.
 
Požar je izbruhnil zgolj nekaj dni potem, ko je okoli 100 jeznih protestnikov beguncem preprečilo vstop v namestitveni center v kraju Clausnitz.
 
Predsednik saške deželne vlade Stanislaw Tillich je v obeh primerih obnašanje domačinov, ki ga je označil za ostudno, ostro obsodil.
 

Neprijavljeni protesti in požigi so postali nekaj običajnega na območjih begunskih centrov v Nemčiji, ki je lani sprejela 1,1 milijona prosilcev za azil, kar je povzročilo porast sovražnosti med prebivalstvom do migrantov.

pozar | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 15
  • Žurnalček 17:41 23.februar 2016.

    Ne eden manj ampak čez deset let štirje manj ! Kvadratura kroga , nekaterim tu ni jasna !

  • Žurnalček 17:39 23.februar 2016.

    Mi smo z begunci iz Hrvaške , BiH in Srbije , ker smo bili mejna država , ravnali po med. pog. , ker smo bili prvi , ki so lahko pomagali ! Oni pa imajo svojo Turčijo , Jordanijo, Saudijo ...prikaži večo , Oman , Katar , Dubaj , Kuwait , pa naj se njihova brača brine o njih !Pa ne me zdaj s ksenofobom , kajti jaz sem edini od vseh vas ki tlele čivkate , begunec in vem kako to gre !

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:54 22.februar 2016.

    Sej naši so že tud sprejel da bo vojska izvajala policijske naloge ko bo to treba. Da pa zravn stojijo ko ni dodatnega dela je pa bedarija. Komu na čast? A imamo preveč denarja mogoče?