Svet
18 ogledov

V morje strmoglavilo letalo, dve osebi umrli

letalo Shutterstock
Nekaj po 15. uri je v Pulju v morje strmoglavilo manjše letalo, v katerem sta bili dve osebi, ki nesreče nista preživeli.

Zakaj je letalo strmoglavilo še ni znano, je pa za hrvaški spletni portal Dnevnik.hr tiskovna predstavnica tamkajšnje policije Nataša Vitasović povedala, da sta v nesreči umrli dve osebi. Spletni portal 24sata.hr poroča, da sta bila v letalu pilot neke zagrebške šole letenja in njegov prijatelj.

Letalo je strmoglavilo malo po 15. uri v Pomerju, okoli 500 metrov od tamkajšnje marine. Hrvaški mediji poročajo, da je letalo razpadlo takoj, ko je skušalo pristati na morju. Po nekaterih poročanjih naj bi očividci skušali pomagati ponesrečencem, a jim to ni uspelo. Kot še piše 24sata. hr, je bil med tistimi, ki so hoteli pomagati, tudi Slovenec. Ta je nemudoma skočil v čoln in odhitel k ponesrečencema, a je bila voda preveč motna, da bi lahko videl, še piše omenjeni portal.

"Bilo je grozno in še vedno sem v šoku, Več dni ne bom prišla k sebi. Kopala sem se v bližini, ko sem videla letalo, ki je latelo zelo nizko in se trudilo delati akrobacije. V enem trenutku se je zavrtel in povsem obrnil, že v naslednjem pa je s sprednjim delom padel v morje. Odbil se je od vode in spet udaril ob njo, potem pa se je zaslišala eksplozija," je za spletni portal 24sata.hr povedala očividka iz Pulja.

Trenutno se potaplajči in pripadniki pomorske policije trudijo izvleči kose letala, ki je potonilo osem metrov pod morsko gladino.

Letalo registrirali pred nekaj dnevi

Pilot in sopotnik naj bi po prvih informacijah strmoglavila z akrobatskim letalom češke znamke Zlín 242. Letalska šola v Zagrebu naj bi ga dobila pred kratkim in je bil popolnoma nov, registriran le pred nekaj dnevi. Zjutraj je poletel iz Zagreba v Medulin, od koder je ob 15.05 vzletel s steze. Strmoglavil je po nekaj minutah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.