Svet
53 ogledov

V napadu morskega psa umrl najstnik

morski pes Shutterstock
Ob avstralski obali je morski pes napadel 18-letnika, ki je podlegel poškodbam.

Na vzhodni obali Avstralije je le teden kasneje, potem ko je blizu Pertha umrl deskar, v napadu morskega psa umrl 18-letnik. Napad se je zgodil okoli 450 kilometrov severno od Sydneyja, in sicer na priljubljeni plaži za deskarje blizu mesta Coffs Harbour.

"Moški, ki naj bi imel 18 let, je s prijatelji deskal okoli 100 metrov od obale, ko ga je nekaj ugriznilo v noge. Mislimo, da je bil morski pes," je sporočila policija.

Njegovi prijatelji so ga uspeli izvleči do kopnega, kjer so ga oskrbeli reševalci. A žal so bile poškodbe prehude in je kmalu zatem umrl. Žrtev je imela po navedbah preiskovalcev hude poškodbe nog, vendar je umrla zaradi zastoja srce po travmatični izkušnji.

Ko ga je morski pes napadel, je najstnik sedel na svoji deski, noge pa so mu bingljale v vodi. Ugriznil ga je v obe nogi, fantu pa se je nekako uspelo rešiti, so še povedali preiskovalci. Da so ga zvekli do obale, je minilo kar precej časa, medtem pa je izgubil veliko krvi.

Lokalni prebivalci so šokirani, saj pravijo, da v teh krajih zelo redko opazijo morske pse.

Gre za drugo takšno nesrečo v enem tednu. Pred dnevi je namreč za zahodni obali, okoli 260 kilometrov od Pertha, morski pes ubil 35-letnega deskarja.

Morski psi se ob avstralski obali zelo pogosto pojavijo, vendar so napadi na človeka redko usodni.
Le ena od petnajstih nesreč se konča s smrtjo žrtve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.