Svet
3 ogledov

V napadu na bolnišnico na desetine mrtvih

V že drugem napadu na bolnišnico v Šrilanki je bilo ubitih najmanj 50 ljudi. Žurnal24 main
V napadu na glavno bolnišnico v tamilskem vojaškem območju v Šrilanki je bilo ubitih najmanj petdeset ljudi. V napadu je bil ubit tudi predstavnik tamkajšnjega Rdečega križa.

To je že drugi večji napad na bolnišnice v zadnjih dneh. Že v torek je bila v vojaškem topniškem obstreljevanju ozkega pasu na severu Šrilanke uničena edina še delujoča bolnišnica, pri čemer naj bi bilo ubitih najmanj 49, ranjenih pa okoli 50 ljudi.

Obstreljevanje območja se sicer še nadaljuje, čeprav šrilanška vojska še naprej odločno zavrača trditve o obstreljevanju vse ožjega – le še štiri kvadratne kilometre velikega – pasu na severu države. Šrilanške oblasti so tamilske upornike obtožile, da pri obstreljevanju območja uporabljajo težko orožje. Humanitarne organizacije pa medtem že zbirajo pričevanja prič, ki bodo povedale, ali so uporniki obstreljevali območje.

Zaradi obstreljevanj in vojaških spopadov se sicer Šrilanki obeta tudi vse večja humanitarna kriza. Po podatkih Združenih narodov naj bi namreč z omenjenega območje svoje domove zapustilo že več kot 50 tisoč ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.