Svet
14 ogledov

V napadu na hidroelektrarno dva mrtva

Žurnal24 main
V terorističnem napadu na rusko hidroelektrarno so napadalci ubili dve osebi, še tri pa so ranili.

Po poročilih policije se je šest napadalcev pripeljalo v dveh avtomobilih ter napadlo elektrarno v bližini mesta Baksan, poroča BBC. Pri tem so ustrelili dva varnostnika, še tri pa so ranili. Napadalci naj bi nato mrtvima varnostnikoma pobrali orožje, in sicer dva mitraljeza tipa AK-47.

Neznani napadalci so v elektrarni podstavili tudi pet bomb, od katerih pa so se sprožile le štiri in povzročile požar v strojnici, ki pa so ga kasneje uspeli pogasiti. Hujše škode na elektrarni ni bilo, vendar so oblasti vseeno zaustavile pretok vode, da ne bi prišlo do poplav. "Ni nobene nevarnosti za tehnično nesrečo ali kakšno drugo katastrofo,“ je prebivalce po televiziji miril regionalni načelnik Genadij Vikrištjuk. Dobava elektrike ni bila prekinjena.

25-megavatna hidroelektrarna leži na reki Baksan na območju Kabardino-Balkaria na Severnem Kavkazu, kjer se ruske sile borijo z muslimanskimi uporniki. Lokalne oblasti menijo, da gre za iste napadalce, ki so pred napadom na elektrarno streljali tudi na policijsko postajo v Baksanu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.