Svet
6 ogledov

V napadu umrlo 37 ljudi

Oblasti se bojijo, da bi število žrtev utegnilo narasti. (Foto: EPA) Žurnal24 main
V dveh eksplozijah, ki sta odjeknili v zatočišču za begunce na severozahodu Pakistana, je umrlo najmanj 37 ljudi, 50 pa jih je ranjenih.

Prva eksplozija je odjeknila v času, ko so beguncem razdeljevali hrano, druga pa, ko so začeli v bolnišnice voziti poškodovane v prvi eksploziji. V zatočišču živijo osebe iz pokrajine Orakzai, ki so domove zapustile zaradi spopadov med pakistansko vojsko in talibani.

Pakistanska policija je sporočila, da bi število smrtnih žrtev utegnilo narasti. Policijski predstavnik iz Kohata je dejal, da so že odkrili posmrtne ostanke samomorilcev, ki sta povzročila eksploziji. Oblasti krivijo Al Kaido za napade v Pakistanu, v katerih je v zadnjih treh letih umrlo 3200 ljudi.

Omenjeno območje je od začetka leta zapustilo okoli 210 tisoč civilistov, od tega samo v zadnjem mesecu okoli 50 tisoč, ameriški predsednik Barack Obama pa je mejo med Pakistanom in Afganistanom označil za najbolj nevarno območje na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.