Svet
17 ogledov

"V nedeljo bomo izbrisali Izrael"

Anonymous Shutterstock
Skupina Anonymous je Izraelu napovedala virtualno vojno.

Izrael se pripravlja na največji hekerski napad v svoji zgodovini. Skupina Anonymous je namreč v številnih videih in na forumih najavila, da bo jutri, ob 20. uri po lokalnem času, Izrael izbrisala s spleta, med drugim tudi zato, ker so od 21. novembra 2012 do danes „več kot 100-krat kršili premirje“ in ranili ter ubili več Palestincev.

Kneset je grožnje vzel zelo resno. Med drugim so odprli posebno telefonsko linijo, kamor se uporabniki interneta lahko obrnejo po pomoč. Poleg tega so vsem tujim IP-številkam onemogočili dostop do izraelskih strani. Da bi poslovanje države potekalo nemoteno, so se proti hekerjem oborožile tudi banke in druge pomembne ustanove. Mediji pa so vsem uporabnikom svetovali, naj zamenjajo gesla. Nova naj bodo čim bolj zapletena, poročajo.

To sicer ne bo prvič, da so se hekerji lotili Izraela. Med vojaško operacijo v Gazi novembra lani je vlada zaznala kar 44 milijonov napadov. Vojska je zato ustanovila posebno enoto strokovnjakov, ki državo 24 ur na dan branijo pred kibernetskimi napadi.

Komentarjev 3
  • privat 09:37 07.april 2013.

    zanimljivo je kaj dela UN,pa druge špijunske lažne človekoljubne organizacije?? Da morajo ustati neki posamezniki ,ker so svetovne službe za mir zaspale?? Ko bo človeštvo razumelo debilno politiko vladajoče manjšine...bo zapokalo do konca človeštva!

  • kapuhs 23:08 06.april 2013.

    Kar u izi dete. Da se ne boš zbudil slučajno prezgodaj... Gremo spat.

  • izRODEk 22:46 06.april 2013.

    Napad na teroristično organizacijo Izrael? Glasba za moja ušesa... : )