Svet
9 ogledov

V Nemčiji evakuirali cel kraj

Nemški policist. Shutterstock
V močni eksploziji plina, ki je danes odjeknila na poslovnem zemljišču v zvezni deželi Porenje-Falško, je bilo ranjenih 16 gasilcev.

Na zemljišču nekega plinskega podjetja je v zgodnjih jutranjih urah iz za zdaj neznanih razlogov zagorel tovornjak. Ko so gasilci gasili požar, je prišlo do eksplozije bližnjega plinskega rezervoarja, ki jo je bilo slišati tudi v okoli 30 kilometrov oddaljenih mestih Ludwigshafen in Mannheim.

Požar se je zatem močno razširil, pri čemer je 15 gasilcev utrpelo predvsem opekline, enega pa so morali zaradi hudih poškodb, ki sicer ne ogrožajo njegovega življenja, prepeljati v bolnišnico. V nadaljnjih eksplozijah so bile poškodovane tudi bližnje stavbe.

Oblasti so najprej evakuirale stavbe v krogu 500 metrov od nesreče, kmalu zatem pa so območje evakuacije razširile na en kilometer. Odločitev pomeni izpraznitev celotnega kraja Harthausen. Za prebivalce, ki ne morejo k sorodnikom ali znancem, bodo uredili posebno zbirno mesto v sosednjem Dudenhofnu,

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.