Svet
6 ogledov

V Nemčiji rekordnih 16 stopinj Celzija

Norveška sneg
1/2
EPA
Medtem ko se na Norveškem soočajo s snežnimi zameti, so temperature v Nemčiji vse prej kot zimske.

Na Norveškem in v Nemčiji imajo z vremenom vsak svoje in povsem različne težave. Norveško pesti huda zima in po nedeljskih snežnih metežih oblasti prebivalcem svetujejo previdnost na cestah. Na zahodu Nemčije so medtem zaradi obilice dežja nevarno narasle reke. V Münchnu pa so zabeležili rekordno topel predbožični dan s 16 stopinjami Celzija.

Kaos na cestah

Norveške oblasti voznikom svetujejo, naj do konca napolnijo rezervoarje avtomobilov, nosijo topla oblačila in s seboj vzamejo dovolj hrane in pijače, če so na poti na gorskih cestah. Danes se je sicer vreme izboljšalo in večina cest je dokaj prevoznih.

V Nemčiji poplave in rekordno visoke temperature

V Nemčiji pa je zaradi velikih količin dežja nevarno narasla reka Ren. Zato so oblasti za promet deloma zaprle zgornji tok reke. Narasli so tudi vodostaji reke Mozela in drugih rek v nemški zvezni deželi Porenje-Pfalško.

V Münchnu so danes zabeležili za ta čas rekordno visoke temperature. Opoldne so izmerili 15,9 stopinje Celzija, kar je najvišja temperatura na predbožični dan doslej. S tem je bil podrt rekord iz leta 1977, ko so 24. decembra izmerili 14,5 stopinje Celzija.

Drugje v Nemčiji so sicer na ta dan že izmerili višje temperature. V deželi Baden-Württemberg so na ta dan leta 1983 izmerili za Nemčijo rekordnih 17,8 stopinje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.