Svet
3121 ogledov

V Nemčiji sprememba glede Slovenije

Covid-19 Profimedia
Od danes celotno območje Slovenije ni več na nemškem seznamu rizičnih območij.

Tisti, ki v Nemčijo pridejo po kopnem, lahko vanjo vstopijo brez posebnih omejitev. Za letalske potnike pa še naprej velja, da morajo pred vkrcanjem na letalo predložiti potrdilo o testiranju, cepljenju ali prebolelem covidu-19, ne glede na državo odhoda.

Slovenija je bila kot država od 23. maja na seznamu rizičnih območij, že sredi junija so zaradi izboljšanja epidemiološke slike z njega umaknili Goriško, Jugovzhodno Slovenijo, Koroško, Pomursko, Savinjsko in Zasavsko. Zdaj so s seznama umaknili še preostale slovenske regije, piše na spletnih straneh nemškega Inštituta Roberta Kocha (RKI).

Dodali zadrsko županijo

S seznama rizičnih območij so v Nemčiji poleg tega med drugim umaknili še Dansko, Latvijo in Luksemburg. Od hrvaških županij so z njega umaknili varaždinsko, dodali pa zadrsko. Poleg slednje je na seznamu še međimurska županija.

Kdor pride v Nemčijo iz držav in območij, ki jih ne obravnavajo kot rizične, po kopnem, lahko v državo vstopi brez posebnih omejitev. Za letalske potnike pa še naprej velja, da morajo pred vkrcanjem na letalo predložiti potrdilo o testiranju, cepljenju ali prebolelem covidu-19, ne glede na državo odhoda.

Nemška vlada redno spremlja epidemiološke razmere v tujini in razlikuje med rizičnimi območji, območji z nevarnejšimi različicami novega koronavirusa in območji z velikim številom okuženih. Države in območja umaknejo s seznama rizičnih, če sedemdnevna incidenca okužb na 100.000 ljudi pade pod 50.

odprtje lokalov Slovenija Zadnja novica: Bravo Slovenija, krivulja strmo pada!

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • sam1 16:51 27.junij 2021.

    Kot razumem,nemčija kolo vodi in so torej nasveti naših štirih ali petih strokovnjakov,ki nam večkrat dnevno vsak po svoje razložijo in svetujejo glede covida brezpredmetni-razen lokalno.