Svet
26 ogledov

V Nemčiji zbolelo 6500 otrok

Trypanosoma cruzi Shutterstock
V Nemčiji je zaradi težav z želodcem in črevesjem obležalo 6500 otrok. Strokovnjaki še ne vedo, kaj je epidemijo povzročilo.

Nemške zvezne države so združile moči in ustanovile posebno skupino, ki se ukvarja s 6500 obolelimi otroki po celi državi. Njihove težave so tako hude, da so morali nekateri celo v bolnišnico. Kot poročajo mediji, je možno, da so otroci zboleli za norovirusom ali pa da je bila šolska prehrana zastrupljena.

Vsem namreč hrano dobavlja eno podjetje, in sicer Sodexo. Njihove kuhinje so oblasti že vzele pod drobnogled. "Predvidevamo, da gre za izbruh norovirusa,“ se glasi mnenje Sodexa, kljub temu so dve kuhinji v Berlinu in Sachsnu že zaprli. "Bilo je samo še vprašanje časa, kdaj bo v Sodexu izbruhnil škandal. Že sedem let sem priča slabim higienskim pogojem v tem podjetju,“ pa je povedala nemška državna sekretarka na ministrstvu za okolje Katherina Reiche.

Strokovnjaki in preiskovalci so pod velikim pritiskom, saj se število obolelih še vedno veča. Samo v Berlinu se je včeraj število pacientov s 600 povečalo na 2176. V nemški prestolnici se je bolezen pojavila v dveh vrtcih in na 58 šolah. V nekaterih predelih so šole zaprte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.