Svet
23149 ogledov

V nesreči izgubil deset članov družine: "Moja družina je zgorela"

Nesreča makedonskega avtobusa Epa
V tragični nesreči avtobusa je izgubil deset članov družine. Med umrlimi sta tudi 4-letna dvojčka, ki sta se iz Istanbula vračala s staršema.

Sever Jahi iz Skopja je za makedonske medije dejal, da je v tragični nesreči izgubil deset družinskih članov. "Vsa moja družina je zgorela," je dejal za makedonske medije.

V nesreči je umrla štiričlanska družina, 36-letni oče Avni, 35-letna mama Džihan in 4-letna dvojčka Luan in Alban. Med umrlimi sta 27-letni Gazmend Ukali in 23-letna Albina Beluli. Par je v petek v Istanbulu slavil njegov 27. rojstni dan. 

Umrlo je šest učencev osnovne šole v Čairu in ena od tamkajšnjih učiteljic, ki je potovala skupaj z mladoletno hčerko, ki je v nesreči prav tako umrla. 

Nesreča makedonskega avtobusa | Avtor: Epa Epa

Umrlo je najmanj 45 oseb, med njimi 12 otrok. Sedem potnikov se je rešilo s skokom iz gorečega avtobusa. Šlo naj bi za šest odraslih oseb in 17-letno dekle. Kot so sporočili bolnišnice v Sofiji, je njihovo stanje stabilno. Utrpeli so opekline, ena oseba si je zlomila noga. 

Avtobus z makedonsko registracijo je ponoči trčil v zaščitno ogrado na avtocesti, se prevrnil in zagorel. Na avtobusu so bili večinoma mladi, ki so se vračali z izleta v Turčiji. Bolgarski notranji minister Bojko Rašev je dejal, da česa tako grozljivega še ni videl. 

Vzrok nesreče še ni znan. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 3
  • Jako 21:55 23.november 2021.

    Res, grozljivka.......kar srh te spreleti.

  • Avatar jate
    jate 18:41 23.november 2021.

    najbrž je voznik zaspal za volanom,preutrujenost morda