Svet
3254 ogledov

Nesreča vzela 20 življenj. V limuzini tudi štiri sestre.

Nesreča svatje Youtube
Strti sorodniki se sprašujejo, kako naprej.

V soboto popoldne po lokalnem času je v ameriškem mestu Schoharie prišlo do hude prometne nesreče, v kateri je umrlo 20 ljudi. V nesreči sta bili udeleženi dve vozili, limuzina, v kateri je bilo 18 ljudi, in avtomobil, parkiran na parkirišču v bližini trgovine. 

Sprva so poročali, da so bili potniki namenjeni na poroko, a se je kasneje izkazalo, da so se odpravljali na zabavo ob rojstnem dnevu najmlajše od štirih sester, ki so se peljale v nesrečnem avtomobilu. Kaj točno se je dogajalo v vozilu tik pred nesrečo, ni jasno. Voznik je med vožnjo po klancu navzdol izgubil nadzor nad vozilom, nenadzorovano zapeljal skozi križišče in trčil v parkirano vozilo. Parkirano vozilo je nato odbilo v pešce. Vozilo, v katerem je bilo 18 ljudi, je nato zgrmelo čez cesto. Očividci so ponesrečenim poskušali pomagati, a so bili nemočni. 

Med dvajsetimi smrtnimi žrtvami so vsi potniki in voznik limuzine ter dva pešca. Poleg omenjenih sester in njihovih mož je v nesreči umrl tudi svak ene od sester in par, ki se je pred kratkim poročil. 

"Ena se je pravkar poročila. Mož ji je pripravil zabavo presenečenja za rojstni dan," je za New York Post povedala teta pokojnih sester Barbara Douglas. "Najeli so limuzino, da jim ne bi bilo treba voziti." 

"Srce se mi je ustavilo. Nikoli se ne bom mogel sprijazniti s to nepojmljivo tragedijo," je dejal stric ene od žrtev. 

Gre za najhujšo nesrečo po letu 2009 na ameriških tleh, je sporočil tamkajšnji odbor za prometno varnost. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.