Svet
15522 ogledov

V nesreči poškodovan princ, žena umrla

kamboški princ nesreča
1/2
Epa
Žena je umrla v bolnišnici.

Kamboški princ in nekdanji premier Norodom Ranariddh je bil skupaj z ženo Ouk Phalla na poti na jugozahod države na srečanje s podporniki, ko se je zgodila prometna nesreča. V njun avtomobil je trčil taksi. 

74-letnega Ranariddha in 39-letno Phallo so odpeljali v bližnjo bolnišnico, od kjer so čez nekaj ur sporočili, da so bile za prinčevo soprogo poškodbe prehude, piše BBC. Kakšno je prinčevo stanje, ni znano. 

kamboški princ nesreča Norodom Ranariddh | Avtor: Epa Epa
Ranariddh je polbrat kralja Norodoma Sihamonija in vodja politične stranke, ki nasprotuje splošnim volitvam prihodnji mesec. Lani so razpustili glavno opozicijsko stranko in njenega voditelja obtožili izdajstva. 

Premier Hun Sen vlada državi zadnjih 33 let. Obtožujejo ga, da uporablja sodišča in varnostne organe za ustrahovanje in uničevanje nasprotnikov. 

Ranariddh je deloval skupaj s Hun Senom med leti 1993 in 1997, ko je med njima prišlo do spora. Pred tremi leti pa sta se pobotala in Ranariddh se je vrnil na politično prizorišče. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.