Svet
4456 ogledov

Velika jeza zaradi posnetka agonije poginulega medveda Juana

Medved Profimedia - fotografija je simbolična
Medvedka Juana Carrita, ki je bil ikona Abruzza, je zbil avto v Castel Sangru. Žal je medvedek poginil, nekdo je brezsrčno posnel njegovo agonijo in posnetek objavil na družbenih omrežjih ...

Medved Juan Carrito, simbol Abruzza, je bil premeščen na zooprofilaktični inštitut Isernia na obdukcijo. Poginil je v ponedeljek pozno popoldne po trčenju avtomobila na državni cesti 17 na območju Castel Di Sangro, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Zvezdnik družbenih omrežij je postal ikona za promocijo notranjega Abruzza zaradi svojih prisrčnih pojavljanj blizu ljudi in uspešnega sobivanja s prebivalstvom.

Po trčenju je medvedek trpel, nekdo ga je posnel in to objavil. "Takšni posnetki so velika sramota. Zakaj je bila agonija Juana Carrita neusmiljeno prikazana?" je ogorčen direktor nacionalnega parka Abruzzo Luciano Sammaroneja. Po njegovem mnenju gre za "pomanjkanje spoštovanja do živega bitja".

Medveda so povozili in je bil "na žalost smrtno ranjen. Videli so ga trpeti, nekateri pravijo, da je Juan jokal ..." zaključi pretresen Sammarone.

150-kilogramski medved se je hitro vrnil domov

Juan Carrito je bil eden od štirih Amareninih sinov, ki je bil najbolj priljubljen, najbolj vztrajen. Pogosto je zvečer prispel v vas, najprej v Villalago in nato v Roccaraso, ter se podil, plezal po drevesih in tekal po ulici. Prvič so ga opazili v Bisegni, vendar se je tiho premikal med Roccaraso in Pescasseroli, v narodnem parku Abruzzo, Lazio in Molise. Da bi se izognili njegovim vdorom so ga morali naposled odpeljati v gozdove Maiella, ki jih ni poznal. 150-kilogramski medvedek je imel okoli vratu ovratnico z GPS napravo, da so ga lahko spremljali. Po nekaj mesecih se je vrnil v svoje kraje, v Roccaraso.

Njegova fotografija na postaji Roccaraso je obkrožila svet, je pa le ena izmed mnogih, ko so ga fotografirali med hojo po tirih: bilo je 3. marca 2022. Leta 2021 so ga posneli med igro s psom le nekaj korakov od gospodarice. Tudi ta fotografija je zaokrožila po spletu. Lanskega 21. decembra je iskal hrano streljaj od večzvezdične restavracije chefa Nika Romita. Romito je objavil posnetek in bil nad obiskom medveda navdušen ter počaščen. Nazadnje so ga videli v nedeljo na smučišču Aremogna.

Karabinjeri Številne aretacije Svet Kamere razkrile grozljivo ravnanje z bolniki: s pestmi po obrazu, za lase ...

Fotografija je simbolična.

Komentarjev 2
  • tomaz6 16:58 25.januar 2023.

    Hinavci! Ko gre za množične smrti nerojenih otrok, humanih bitij, pa nobenega sočutja!

  • Avatar pantani
    pantani 08:14 25.januar 2023.

    Odločite se, a je medved ali medvedka?!!!