Svet
61 ogledov

V noči tragedije nista seksala

Domnica Čemortan Reuters
Moldavska vodička se brani, da ni zamotila kapitana Costa Concordie, ladje, ki je lanskega januarja nasedla ob otoku Giglio.

Domnica Čemortan je priznala, da je imela s kapitanom Costa Concordie Francescom Schettinom razmerje in da je bila z njim na poveljniškem mostu, ko je ladja nasedla ob otoku  Giglio.

Moldavska vodička je povedala, da je Schettina ponoči obiskovala v njegovi kabini, kjer sta imela spolne odnose. 26-letnica je tudi priznala, da je bila z njim, ko je ladja zašla v težave, a je zavrnila obtožbe, da ga je pri delu motila. Res je, da sta tistega večera skupaj obedovala in jo je povabil na poveljniški most, kjer pa nista bila sama, ampak so jima družbo delali drugi častniki. Ko se je sprožil alarm, je bila od kapitana oddaljena približno 45 metrov, pravi 26-letnica, ki je na ladji skrbela za ruske turiste. Priznala je tudi, da sta se s Schettinom tiste noči poljubljala, nista pa imela spolnih odnosov. "Ni neumen. Dober kapitan je. Še vedno ga spoštujem,“ je na obtožbe, da je bil Schettino zaradi njenih nočnih obiskov preutrujen za delo, odgovorila Čemortanova, ki se je s kapitanom v razmerje zapletla decembra predlani. "Nad njim sem bila očarana, ker je bil kapitan ladje. Za druge člane posadke pa je bil najmočnejši človek na ladji. Na ladji je bog,“ je dejala 26-letna mati enega otroka.

Čemortanova trdi, da je Schettino rešil veliko življenj in da ni strahopetec. Schettino je sicer obtožen uboja 32 ljudi, ki so umrli v nesreči, povzročitve nesreče in zapustitve ladje, preden je bila končana evakuacija. Grozi mu do 20 let zapora. Sojenje naj bi trajalo še več mesecev, pričalo pa naj bi več sto prič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.