Svet
90 ogledov

V okolici Benetk zaradi tornada umrl človek

Tornado pri Benetkah EPA
Močna neurja, ki so ob koncu vročinksega vala prizadela več evropskih držav, so v Italiji terjale smrtno žrtev. V bližini Benetk se je ob obali Brenta formiral tornado, ki je postušil v mestih Dolo in Mira.

Ob koncu vročinskega vala so več držav Evrope zajela huda neurja. V Sloveniji so morali gasilci črpati več kleti in gasiti požare, ki so jih povzročile strele, ponekod pa je klestila tudi toča. V bližini Benetk, v italijanski pokrajini Veneto, pa se je med neurjem tudi formiral tornado. V mestih Dolo in Mira je bilo zaradi posledic tornado poškodovanih več kot trideset ljudi, en človek pa je umrl.

Kakor poroča Corriere del Veneto je tornado avto smrtne žrtve dvignil nekaj metrov v zrak, ko je pa treščil nazaj ob tla, je bil voznik tako hudo poškodovan, da je zaradi posledic umrl. Več ljudi je bilo ukleščenih v avtomobilih, na katera so padala drevesa, nekaj avtomobilov pa je tornado odnesel v reke. Več hiš je močno poškodovanih, nekatere niso več primerne za bivanje. 

Močno neurje tudi pri severnih sosedi

Tudi na avstrijskem Koroškem so neurja povzročila milijonsko škodo. V Beljaku je več streh popolnoma preluknjenih zaradi toče. Enajst oseb je toča, ki je imela velikost žogic za golf, tako močno udarila po glavi, da so jih morali odpeljati v bolnišnici. Gasilci so morali reševati več voznikov, ki so pred točo iskali zavetje v podvozih in jih je nato presentila meteorna voda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.