Svet
7 ogledov

V Pakistanu po poplavah grozijo bolezni

poplave, narasle vode, Pakistan
1/23
Žurnal24 main
Zaradi uničujočih poplav v Pakistanu je umrlo že najmanj 1.100 ljudi. Ker vremenoslovci napovedujejo nove padavine, bi lahko število žrtev naraslo. Oblasti pa se bojijo nalezljivih bolezni.

Iz nekaterih prizadetih območij tako med številnimi brezdomci že poročajo o pojavu kolere in diareje. Najbolj ogroženi so predvsem otroci.

Čeprav se na poplavljenih območjih stanje umirja, pa obstaja velika nevarnost ponovitve poplav, saj vremenoslovci napovedujejo nove padavine.

Posledice poplav na Kitajskem in v Pakistanu si oglejte v zavihku GALERIJA.

Po besedah ministra za informiranje v provinci Khyber-Pakhtoonkhwa, ki so jo poplave najhuje prizadele, je prizadetih 1,5 milijona prebivalcev.

"Sproti dobivamo informacije o novih žrtvah zaradi poplav in izgubi domov iz omenjene province," je dejal minister Mian Iftikar Hussain.

Hussain ob tem dodaja, da se reševalci trudijo priti do 27 tisoč ljudi in 1500 turistov, ki so ostali ujeti na težko dostopnih območjih province. Pakistanska vojska pa medtem prebivalcem poskuša dostaviti hrano in pitno vodo.

"Tamkajšni prebivalci sporočajo: 'V tem trenutku ne potrebujemo hrane, ampak pitno vodo.' Vodne črpalke so zapolnjene z blatom, zato jih ne moremo uporabljati," je minister še dejal za BBC.

Poplave tudi na Kitajskem
S posledicami uničujočih poplav se ukvarjajo tudi na Kitajskem. Na severovzhodu države so narasle vode v zadnjih desetih dneh ubile najmanj sto ljudi.

Nekateri kraji so tako še vedno odrezani od sveta, saj so narasle vode uničile številne mostove in telekomunikacijsko infrastrukturo. Poleg tega pa so poplave uničile več kot 37 tisoč domov in jih poškodovale 125 tisoč. Iz poplavljenih območij pa so oblasti evakuirale 592 tisoč prebivalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.